Att ta sig till Fröå gruva kan man göra på lite olika sätt beroende på vart i landet man befinner sig. Fröå gruva kanske inte är det besöksmål som är det mest välkända vilket gör att transportvägarna dit inte heller är så kända. Då Fröå gruva ligger i närheten av Åre, är ett bra tips att utgå från det. När man väl tagit sig till Åre är det betydligt lättare att hitta till Fröå gruva eftersom man bland annat kan fråga någon lokalbo i Åre om vägen.

Ta sig till Fröå gruva från södra Sverige

Från södra Sverige är det en relativt lång väg att färdas till Fröå gruva. Skulle man ta bilvägen till Fröå gruva tar resan cirka 13 timmar. Det kan därmed vara lämpligt att stanna till någonstans längs vägen för att sedan fortsätta färden dagen efter. Vill man underlätta resan och inte behöver ha bil väl på plats, är ett bra alternativ att ta flyget till Åre och sedan färdas vidare från Åre till Fröå gruva. Det går flyg från Malmö Airport till Åre/Östersund Airport för en billigare peng.

Ta sig till Fröå gruva från östra Sverige

Om man är bosatt på östra sidan av Sverige, vid kusten längs med Östersjön finns det flera alternativ. Man kan såklart även här ta bilvägen upp till Åre och sedan vidare mot Fröå. Från Östergötland till Åre tar resan med bil cirka 9 timmar. Från Stockholm kan man antingen ta tåget upp till Åre. Det går nämligen ett snabbtåg på endast ett par timmar. En mycket behaglig och snabb resa upp till fjällen. Man kan också flyga från Stockholm/Bromma eller Arlanda till Åre/Östersund Airport och sedan ta sig vidare till Fröå gruva.

Ta sig till Fröå gruva från norra Sverige

Från norra Sverige är det närmare med bil, från Luleå tar det cirka 8 timmar till Åre vilket är det snabbaste alternativet med bil hittills. Det går också flera tåg från flera destinationer i norr ner till Åre och från Kirunas flygplats kan man såklart också flyga ner till Åre på knappt en timme. Det finns alltså flera bra alternativ att ta sig till Fröå gruva oavsett vart i Sverige man befinner sig.