Något som kanske inte är så välkänt är att Fröå gruva ligger väldigt nära Åre. Gruvan är nämligen belägen vid östra sidan av Åreskutan. Det finns under vintertid exempelvis skidspår som leder till Fröå gruva från Åre. Befinner man sig i Åre är det väl värt ett besök hos Fröå gruva eftersom det är så nära beläget. Med bil tar det endast cirka 16 minuter att ta sig mellan platserna då det endast är en sträcka på cirka 11,5 kilometer.

Vad finns att göra i Åre?

Utgå från Åre när du gör ett besök på Fröå gruva

Trots att Åre är ett väldigt litet samhälle finns ändå här mycket att göra. Många förknippar Åre med enbart skidåkning men det finns mycket mer än så att uppleva i härliga Åre. Förutom fantastisk skidåkning kan man också sysselsätta sig med vandring och cykling, äta en underbar måltid och uppleva någon av de många kulinariska restauranger eller shoppa i någon av samhällets butiker. Det finns alltså något för de flestas smaker i Åre. Trots ett invånarantal på endast cirka 1 300 personer stoltserar byn med hela 50 olika restauranger. Det kan tyckas vara mycket men med ett så turisttätt samhälle som Åre är kan i princip alla restauranger vara fullbokade under de mest hetsiga perioderna.

Förutom ett stort restaurangutbud finns dessutom cirka 15 barer och nattklubbar att besöka. Man blir aldrig uttråkad i ett så aktivitetsrikt samhälle som Åre. Byn är ofta full av glada och spralliga gäster som bara väntar på att ge sig ut i backarna och sedan mysa framför en öppen brasa på after-skin. Semestern är då fulländad.

Fler aktiviteter i Åre

Förutom det som finns att uppleva i Åre året runt, anordnas dessutom lite mer unika och speciella aktiviteter varje år. Ett exempel på en sådan aktivitet är att få ge sig ut i natten och spana efter norrsken under vintern. Då ger man sig ut mitt i natten i omgivningarna kring Åre tillsammans och kollar efter norrsken. I aktiviteten ingår även fika samt fakta kring anledningen till att norrsken uppstår. Ett annat exempel på en sådan aktivitet är guidade turer där man får mata samt klappa Årefjällens underbara renar. Man får bland annat mata de söta renkalvarna direkt ur sin hand. Något både vuxna och barn brukar uppskatta. Är man sugen på en skridskotur kan man hyra ett par långfärdsskridskor eller varför inte följa med ut på en guidad tur. Under vår –och sommartid kan man också ge sig ut på en härlig hajktur bland fjällen. Att besöka fjälltopparna även under sommartid är en väldigt häftig upplevelse.

Klubblivet i Åre

Under sena kvällen kan man gå på någon av Åres alla klubbar vilket också är en upplevelse för sig. Förutom att dansa och släppa loss kan man även bland annat spela blackjack eller andra casinospel på någon av klubbarna. Man kan alltså uppleva ett mindre Vegas-liv i lilla gemytliga Åre och få känna på lite spänning samt spelglädje efter den långa skidturen, hajken i skogen eller dagen med Årefjällens renar. Åre är alltså en ort som kan verka tråkig och obetydlig till en början men döljer ett rejält utbud av härliga upplevelser.